Byggsida

Diverse ute aktiviteter

Erfarenheter och misstag
Hemgjort cafe bord med uttag för parasoll
Misstag 1. Hade en ”rund” träskiva som användes som mall för motstående sida till stommen. Mallen var inte rund, får göra rätt när de bytes, Stora bords skiva är rund eftersom den sågades efter märkning med spik penna och snöre.

Misstag 2. Med plastklossarna som mark förhöjning blev bordet lite för högt, så det blev till att bara kapa benen så höjden blev 70cm, hur var det med bara? , det visade sig att bara såga av blev lite mer eftersom benen var ihåliga och behövdes fyllas för att få något att skruva tillbaka stommens träskiva.

Misstag 3: Med bordet på plats visade det sig att Ölands stenen med hål i inte låg i våg liksom övriga Ölands stenarna. Ganska tungt och jobbigt att få Ölands stenar att ligga snyggt eftersom de är olik tjocka.

Trappräcke utomhus trä med korslagt virke och ledstång med rundad översida. Höjd 90cm

Använde restbitar till att skarvaihop sista stolpen, lite extra jobb att borra hål för kvastskaft,. Efter att ha fungerat några år så byttes den ut mot grannens restavfall.

Miljö tänk återanvändning av lamellgardin som skull slängas men fick bli balkongskydd i stället.
Balkongräcke ca 9m , bredd på lamellgardin ca 10cm =ca 90st lodräta bitar klipptes med höjd + lite extra kanal för snöre.
Dragit snöre genom alla lodräta bitar
Balkongskydd klart att sättas upp.
Balkongskydd på platts.
Balkongskydd på plats samt litet bord av restvirke och delar av platt TV till upphängning

    Home hem 😜    Home hem 😜
♻️ ♻️ 💣 ( °|° ) ⚽ 😎 ❤️‍🕯️🕎 🐩🐾🐶🐕🦮 ❌ 🦋 😈