Byggsida
Pannrum inte rensat på 60år, fint virke i möbler som återanvändes
Hittade lite användbara användbara delar vid röjningen. lampa
Bytes
Väggar vid nere vid golv kakel fick ny betong.
Fick slipa till lite ojämnheter vid golvbrunn, ojämnheter efter golvgjutning som blev kvar efter tidigare byte av gjutjärns brunn till plast. Markröret (gjutjärn) från kök via pannrum till garage byttes till plast efter att ha orsakat översvämningar i pannrum vid stopp, det var sönderrostat i hallen där frätande diskmaskinsvatten varit stillastående fram till förträngning vid rörskarv..
Skulle nog ha slipat golvet innan väggar och tak målades, stänkte bra när jag körde slipskiva kopplad till borrbaskin.
Utslängt trä från pannrum som blev till nya lådor 3st sänghuvudgavlar kallras skydd hyllor
till kallrasskydd, lådor, hinkflörvaring vedlådor rullbar hurts med lådor skvallerrörs vatten styrning,några sänghuvudgavlar
Ikea fyndhörna vitlackade lådfronter av garderobsdörr av någon form av OSB (Oriented Stranded Board),spånskiva plywood ?
Handtag av delar mässingsrör med längre skruv för att hålla fast lådfront
Renoverade kantlister samt fick tag på linoleum heltäckningsmatta i fynd lådan på bauhaus. Blev ett klart lyft och lätt att torka av.

Återanvändning av delar som blev över efter rensning.

Lampa upp
Repig och missfärgad militär grön lampa från 50-70talet som var fast skruvad i bänk målades om med silverfärgad hammarlack och fick ny kabel och strömbrytare samt en ny fotplatta. LED spot från kina Plattan från en gammal golvlampa var i lättaste laget så bly klump i bakändan får stabilisera tills ny fot tillverkas
Gnistskydd upp
Delar av gammal gnistgaller med järn ornament fick bli galler till luft ventil och ornament till sänghuvudgavlar. Trä låda runt ventil för att framöver komplettera med någon egen form av kallras skydd.
Fusk marmor upp ♡
Byggsida
Fusk marmor på fönsterbräda i v-rum/( tidigare garage) . Eftersom det saknades fönsterbräda så fick man bila bort kakelplattor samt jack på sidorna för att kunna skuta in MDF bräda som sedan kläddes med marmor på rulle dekorplast . Borde ha strukit på spånskive kantlist innan så att marmor dekorplasten fastnat lite bättre på kanten och inte blivit bubblit.
Marmormönstrad laminat skiva i burspråk.
Hittade bitar från stora marmor laminat skivan som skars till 2cm remsor till kant. Det blev lite ojämna kanter med sticksåg men gick utmärkt att repa med madd kniv och sedan bryta.
upp ♡
Byggsida
Skvaller rör upp ♡
Uppsamlings låda för vatten från skvaller rör, varför göra det lätt när man kan göra det omständigt och samtidig bli av med lite ”skräp” 8bitar rör frå gamla solcellslampor , vvs delar i mässings , träbitar rester från lådfråntsuppdateringen ,marmor laminat, rostfri låda som tidigare var inmurad i vägg i badrum och användes som mugghållare, cykel slang som styrning mot golv brunn, på sidorna om slangen fönster tätnings list och över det silver tape som fixering . Vad gör man inte bara för att slippa vattenpölar på nymålade golvet.

upp ♡
Byggsida
Stambyte upp ♡
Stambyte gjutgärns rör samt golvbrunn . Bytt från stam uppifrån kök till golvbrunn i pannrummet samt från panruumet genom hall till ca 1m in i "tidigare" garage, innan rensbrunn.


♻️ ( °|° ) 👁️ 👀⚽ 🐕🐶🐾🐩 😎 🐩🐾🐶🐕🦮 🦋